GEZE - 25 méter hosszú mozgójárda a bejárat előtt, Mövenpick Hotel, Hamburg
25 méter hosszú mozgójárda a bejárat előtt
GEZE - Slimdrive SCR félköríves tolóajtók, Mövenpick Hotel, Hamburg
GEZE Slimdrive SCR félköríves tolóajtók
GEZE - GEZE Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS
GEZE - Slimdrive system, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS

GEZE ajtótechnika az átépített történelmi víztoronyban

Építésziroda: Falk von Tettenborn, München

A Sternschanze közpark közepén, egy dombon áll a 19. század közepén épített víztorony - csodálatos kilátással Hamburgra. Az ipari emlékmű átépítése két és fél éven keresztül tartott.  A felújítást követően az új hamburgi Mövenpick hotel nyílt meg benne. A történelmi víztorony átépítése a PATRIZIA Projektentwicklung GmbH vezetésével készült. A munkálatokat a műemlékvédelmi hivatallal és a Falk von Tettenborn építész irodával szoros együttműködésben végezték el. 

Ez a páratlan hotel - a történelmi és modern berendezések egyidejű felhasználásával - az épület múltját idézi. Az előcsarnok a víztorony megépítése előtti időből ránkmaradt történelmi víztároló helyén van. A boltozati részen a jellegzetes észak-németországi piros téglafalazat és a modern üvegbetétek kontrasztja látható.

A vendégeket a fölfelszín alatti, 25 m hosszú mozgójárda viszi Sternschanze pályaudvarral szembeni bejárattól a torony előcsarnokba. A bejárati részre a GEZE Slimdrive SCR félköríves ajtóit építették be. A csekély szerkezetmagasság és a sok teliüveg elem átláthatóságot, fényt és szabad teret teremt az átjáróban. A szélfogót szintén GEZE Slimdrive automatika működteti. A Slimdrive csupán 7 cm szerkezetmagassága tökéletesen illeszkedik a hagyományos épületbe és átmenetet képez a modern funkcionalitásba. 

A nyílóajtókon történő kényelmes átjárást a GEZE TSA 160 automatika biztosítja. Az elektronikus vezérlésű hidraulikus rendszer a nagy forgalmú területeken is rendkívül megbízhatóan működik.

A kétszárnyú ajtók szélesebb átjáróinál a GEZE TS 5000 ISM csukássorrend szabályozós ajtócsukó garantálja a biztonságot. Ezen túlmenően az egész épületben biztosítható volt az ajtótechnika egységes megjelenése, mert a 17 emeleten elhelyezkedő 226 szobát is a GEZE TS 5000 ajtócsukóval szerelték fel.